петак, 10. децембар 2010.

Koka u šarenom


Potrebno za 3 osobe:
Jedna pileća prsa
100g crvenog kupusa
Jedan praziluk
4 srednje šargarepe
350g šampinjona
Kari
Soja sos
Vegeta
Granule belog luka
Peršun
So
Ulje

Pileca prsa očistiti i iseći na kockice. Posoliti,staviti pola kašičice karija,pola kašičice vegete,pouljiti i  ostaviti da odstoji u frižideru dva sata.
Izvaditi meso iz frižidera i peći na tihoj vatri. Koristiti teflon. U meso postepeno dodavati vodu (oko 2.5 dl) da se krčka. Iseći šampinjone i dodati ih posle 35 min od kad ste meso stavili da se peče. Dodati kašičicu granula belog luka i 10dl soja sosa. Peći još 20 minuta. U  šolju zamutite kašičicu brašna , malo vode i dodajte (ovo je neka vrsta zaprške,ko ne želi ne mora)par minuta pred kraj.
Iseći kupus na rezance, praziluk i šargarepu  na kolutove i dodati kad je meso gotovo,izmešati i ostavit jos 5 minuta na tihoj vatri.
Servirati sa barenom rižom.
Prijatno

2 коментара: