Potrebno za dve osobe:
4 češlja belog luka
10g pečenog mlevenog susama
300g kukuruza šećerca
4 kisela krastavca
50g pečenog mlevenog suncokreta
1 pavlaka
Pakovanje bukovača
So
Dalmatinski začin
Biber
Maslinovo ulje
Belo vino
Otkravite gambore i posolite ih.U teflon stavite malo maslinovog ulja i dodajte gambore u teflon. Nalijte 1 dl belog vina,3 češlja sitno iseckanog belog luka,pola ravne kašičice dalmatinskog začina i malo bibera. Peći 30 min. Na kraju dodati mleveni susam.
Salata
Obariti kukuruz, procediti ga, ohladiti ga i posoliti. Iseći krastavce na sitne kockice, suncokret i pavlaku dodati ohlađenom kukuruzu. Izmešati.
Prilog
Bukovače iskidati na trake. Na malo maslinovog ulja ispržiti bukovače i jedan češalj belog luka. Peći oko 20 minuta. Servirati sa sveže iseckanim listovima peršuna i nane.
Prijatno
Нема коментара:
Постави коментар